Bouwkundige keuring Wyns

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Wyns laten uitvoeren is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Wyns.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Wyns onderzoek het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de kozijnen en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de staat van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €300 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wyns uitvoeren

Direct een indicatie van de huidige staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan het dak, dakpannen en of er lekkages zijn. Ook krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Wyns.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website bekijk je ook nuttige informatie over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Wyns

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Wyns (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en / of de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om de woonruimte in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €330 en €375. De totaalprijs hangt af van verschillende onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Wyns.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde kosten
Bovenwoning95 m2300 – €330
Rijwoning112 m2€345 – €385
Kopwoning128 m2€405 – €440
Twee onder één kap159 m2€465 – €490
Villa182 m2€525 – €535
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wyns die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Wytgaard, Wirdum, Swichum, Hempens en Teerns.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wyns-9091

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Wyns onderzoekt een neutrale specialist het gebouw. Handig, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een huis dat jij wil verhuren. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Wyns). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Tytsjerksteradiel doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie