Bouwkundige keuring Slappeterp

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Slappeterp regelen is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Slappeterp.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Slappeterp benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van het leidingwerk en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer helderheid over de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €280 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Slappeterp uitvoeren

Direct inzicht in de huidige staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de algehele kavel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Slappeterp.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform vind je ook meer uitleg over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Slappeterp

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een expert die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Slappeterp en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. De specialist kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk staat een lijst met de staat van de woning en eventuele gebreken. Bovendien bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €315 en €385. De totale prijs hangt af van verschillendeaspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de regio speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Slappeterp.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde onkosten
Studio91 m2290 – €330
Rijtjeshuis109 m2€340 – €375
Hoekwoning139 m2€405 – €445
Geschakelde woning159 m2€475 – €480
Vrijstaand186 m2€520 – €555
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Slappeterp die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Menaam, Dronryp, Marsum, Deinum en Blessum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-slappeterp-9037

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Slappeterp bekijkt een onafhankelijk ingenieur het gebouw. Verstandig, want zo weet je precies wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een huis dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de koper goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Slappeterp). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Waadhoeke loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie