Bouwkundige keuring Dokkum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Dokkum laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie tref je aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Dokkum.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Dokkum analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je een goed beeld van de de status van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €270 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dokkum uitvoeren

Heel snel een analyse van de staat en de waarde van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de algehele kavel en de technische staat van de CV-installatie. Tevens heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Dokkum.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker tref je ook praktische gegevens over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Dokkum

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Dokkum (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist loopt alles na maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. Hij of zij kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Daarbij vind je daar een indicatie van de kosten om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €350 en €490. De totale prijs hangt af van meerdere aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Dokkum.

Type huis WoonoppervlakGeschatte kosten
Appartement79 m2275 – €330
Rijwoning119 m2€360 – €365
Hoekwoning133 m2€405 – €440
Twee onder één kap154 m2€460 – €505
Villa186 m2€515 – €560
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dokkum die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Wyns, Wytgaard, Wirdum, Swichum en Hempens.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dokkum-9101

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Dokkum bekijkt een objectieve partij het woonobject. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht kopers goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake als je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Dokkum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Noardeast-Fryslân loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Potentiële acute situaties komen meteen aan het licht. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie