Bouwkundige keuring Dantumadiel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Dantumadiel laten doen is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je inzicht in de staat en waarde van de woning en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Dantumadiel.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Dantumadiel analyseert de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. het voegwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dantumadiel plannen

Heel snel een analyse van de algehele staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de fundering en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundige, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Dantumadiel.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op deze website vind je ook meer gegevens over Keuring bij woningoplevering.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Dantumadiel

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten neem je contact op met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Dantumadiel en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De expert loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De expert heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het verblijf in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €315 en €465. Het kostenplaatje is gebaseerd op verschillende variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de onderstaande tabel berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Dantumadiel.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Etagewoning96 m2275 – €330
Rijtjeshuis117 m2€360 – €385
Hoekhuis148 m2€415 – €450
Twee onder één kap165 m2€475 – €500
Herenhuis190 m2€510 – €545
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dantumadiel die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Opsterland, Smallingerland, Schiermonnikoog, Ameland en Noardeast-Fryslân.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dantumadiel-9271

Pluspunten van de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Dantumadiel checkt een neutrale deskundige het woonobject. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Dantumadiel). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Dantumadiel loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van het huis. Mogelijke problemen worden meteen aangestipt. De specialist noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Feanwâlden
 • Bouwkundige keuring De Westereen
 • Bouwkundige keuring Damwâld
 • Bouwkundige keuring Rinsumageast
 • Bouwkundige keuring Sibrandahûs
 • Bouwkundige keuring Broeksterwâld
 • Bouwkundige keuring De Falom
 • Bouwkundige keuring Wâlterswâld
 • Bouwkundige keuring Driezum
 • Bouwkundige keuring Readtsjerk
 • Plaats een reactie