Bouwkundige keuring Damwâld

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Damwâld regelen is een verstandige keuze. Hiermee krijg je een goed beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website lees je meer praktische info over de verschillende keuringen, de tarieven en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Damwâld.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Damwâld checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de kozijnen en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €280 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Damwâld plannen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de plafonds en en of er sprake is van lekkages. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Damwâld.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform lees je ook aanvullende uitleg over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Damwâld

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Damwâld (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De ingenieur beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en eventuele gebreken. Tevens vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het verblijf in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €330 en €440. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendefactoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol vanwege de reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de onderstaande tabel vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Damwâld.

WoonobjectNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Appartementje78 m2295 – €310
Tussenwoning106 m2€360 – €380
Kopwoning133 m2€420 – €435
Twee onder één kap173 m2€465 – €500
Vrijstaand177 m2€520 – €535
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Damwâld die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Dokkum, Wyns, Wytgaard, Wirdum en Swichum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-damwald-9104

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Damwâld bekijkt een onafhankelijk ingenieur het woonobject. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de koper te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Damwâld). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Dantumadiel wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke problemen worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie