Bouwkundige keuring Bennekom

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Bennekom laten doen is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je een idee van de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website verzamelen wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de kosten en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Bennekom.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Bennekom bekijkt de woning grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de vloerconstructies en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bennekom laten uitvoeren

Direct inzicht in de bouwkundige staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er lekkages zijn. Tevens kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Bennekom.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal bekijk je ook nuttige toelichtingen over Direct bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Bennekom

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je een specialist zoeken die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Bennekom (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De expert heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de keuring vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document tref je een samenvatting van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens vind je in het rapport een kostenindicatie om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 variëren tussen de €290 en €465. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillende factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het onderstaand overzicht berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Bennekom.

Type woningOppervlaktePrijsberekening
Etagewoning98 m2€295 – €315
Rijtjeshuis120 m2€355 – €365
Kopwoning132 m2€400 – €450
2-onder-1 kap166 m2€470 – €480
Vrijstaand177 m2€520 – €560
Schema met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bennekom die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Gendt, Angeren, Doornenburg, Haalderen en Ressen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bennekom-6721

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Bennekom analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het verblijf. Een aanrader, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de koper te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en kent het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Bennekom). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Ede loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie