Bouwkundige keuring Arriën

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Arriën laten uitvoeren is een verstandige keuze. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Hieronder verzamelen wij uitgebreide info over de verschillende keuringen, de tarieven en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Arriën.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Arriën onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals de ventilatie en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je een beeld van de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Arriën laten uitvoeren

Behoefte aan een indicatie van de staat (en gebreken) van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de sanitaire voorzieningen en en de toepassingen van isolatie. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Arriën.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op deze website lees je ook handige informatie over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Arriën

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Arriën en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst niks en maakt niets open. De ingenieur gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin staat de conclusie van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Bovendien staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €330 en €445. De prijs wordt bepaald door verschillendeonderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Arriën.

Type huis OppervlakteGeschatte prijzen
Studio81 m2280 – €325
Rijtjeshuis117 m2€360 – €385
Hoekpand126 m2€420 – €445
Geschakelde woning166 m2€455 – €495
Vrijstaand182 m2€510 – €545
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Arriën die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Vilsteren, Punthorst, Nieuwleusen, Balkbrug en Drogteropslagen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-arrien-7735

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Arriën onderzoekt een onpartijdige expert het verblijf. Verstandig, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de koper goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Arriën). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Ommen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie