Bouwkundige keuring Velp

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Velp uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Zo krijg je een beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Velp.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Velp checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals het leidingwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Velp uitvoeren

Wil je snel duidelijkheid over de technische kwaliteit een woonobject of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de vloeren en en of er asbest aanwezig is. Zo kom je er achter welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Velp.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende toelichtingen over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Velp

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten moet je contact zoeken met een expert die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Velp (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Daarnaast bekijk je hier een schatting van de onkosten om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €335 en €450. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillendevariabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het overzicht hieronder vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Velp.

Soort huisGrootteGeschatte prijzen
Flatwoning83 m2275 – €305
Tussenwoning121 m2€360 – €380
Hoekhuis144 m2€420 – €445
Geschakelde woning169 m2€465 – €505
Herenhuis193 m2€525 – €540
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Velp die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Deelen, Wolfheze, Heveadorp, Heelsum en Doorwerth.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-velp-6881

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Velp controleert een onpartijdige expert het woonhuis. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Velp). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Rheden maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie