Bouwkundige keuring Heemserveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Heemserveen regelen is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je inzicht in de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met nuttige informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Heemserveen.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Heemserveen onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de riolering en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier weet je alles over de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heemserveen inplannen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan het voegwerk en en of er asbest aanwezig is. Zo achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Heemserveen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal tref je ook praktische informatie over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Heemserveen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je een specialist zoeken die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Heemserveen en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert checkt alles maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Na de keuring deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €340 en €375. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van meerdere onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de regio is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Heemserveen.

WoonobjectOppervlakteGeschatte prijs
Studio97 m2300 – €325
Rijtjeshuis104 m2€360 – €390
Hoekwoning144 m2€400 – €440
Geschakelde woning159 m2€460 – €490
Landhuis194 m2€510 – €560
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Heemserveen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Diffelen, Rheeze, Hoogenweg, Venebrugge en Radewijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heemserveen-7796

Advies over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Heemserveen analyseert een onafhankelijk ingenieur het woonobject. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant als je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Heemserveen). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Hardenberg wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie