Bouwkundige keuring Doornenburg

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Doornenburg laten doen is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl lees je meer praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Doornenburg.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Doornenburg analyseert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de puien en kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Doornenburg inplannen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakconstructie en en de staat van de isolatie. Zo kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Doornenburg.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website kan je ook veel toelichtingen vinden over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Doornenburg

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst heb je een expert nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Doornenburg (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Steunend op de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document staat de conclusie van de staat van de woning en eventuele gebreken. Bijgevoegd staat in het document een schatting van de onkosten om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €290 en €435. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van allerlei factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar wachttijd, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de tabel hieronder vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Doornenburg.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde tarief
Flatwoning86 m2€300 – €310
Rijtjeshuis122 m2€350 – €390
Hoekpand133 m2€400 – €430
Geschakelde woning161 m2€475 – €495
Herenhuis180 m2€530 – €550
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Doornenburg die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Haalderen, Ressen, Bemmel, Oosterhout en Slijk-Ewijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-doornenburg-6686

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Doornenburg bekijkt een neutrale ingenieur het gebouw. Slim, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een pand dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Doornenburg). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Lingewaard doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke gebreken worden meteen aangestipt. De expert biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie