Bouwkundige keuring Haalderen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Haalderen inplannen is een verstandige keuze. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op ons woonplatform bekijk je alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Haalderen.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Haalderen checkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld het leidingwerk en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Haalderen regelen

Op korte termijn een inspectie van de staat en de waarde van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Haalderen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal lees je ook aanvullende gegevens over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Haalderen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je een expert hebben die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Haalderen en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert checkt alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens vind je daar een indicatie van de kosten om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €280 en €460. De uiteindelijke prijs bestaat uit diverse punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Haalderen.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde tarief
Appartement82 m2€300 – €305
Tussenwoning103 m2€355 – €385
Hoekhuis148 m2€425 – €450
Twee onder één kap150 m2€460 – €480
Landhuis176 m2€520 – €555
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Haalderen die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Ressen, Bemmel, Oosterhout, Slijk-Ewijk en Homoet.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-haalderen-6685

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Haalderen bekijkt een onpartijdige specialist het gebouw. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Zo geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd als je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Haalderen). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Lingewaard doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van het huis. Eventuele acute situaties worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie