Bouwkundige keuring Ede

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Ede laten doen is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je een helder beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met nuttige informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Ede.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Ede inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de fundering en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ede afspreken

Heb je belang bij inzicht in de staat en de waarde van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de elektrische installatie. Hiermee krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Ede.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker vind je ook meer toelichtingen over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Ede

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Ede (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert analyseert alles maar verplaatst niks en schroeft niets open. De inspecteur gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op de huisbeoordeling zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin vind je een overzicht van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast bekijk je hier een schatting van de onkosten om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €280 en €480. De uiteindelijke prijs bestaat uit allerlei variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Ede.

WoonobjectGrootteGemiddelde tarief
Studio77 m2€275 – €315
Tussenwoning120 m2€350 – €370
Hoekpand127 m2€415 – €430
Twee onder één kap168 m2€455 – €500
Vrijstaand181 m2€525 – €535
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ede die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Wageningen, Lingewaard, Overbetuwe, West Maas en Waal en Druten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ede-6715

Voordelen van een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Ede bekijkt een onpartijdige expert het gebouw. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een pand die binnenkort op de markt komt. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht kopers goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Ede). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Ede wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Potentiële acute situaties worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Ederveen
 • Bouwkundige keuring De Klomp
 • Bouwkundige keuring Deelen
 • Bouwkundige keuring Bennekom
 • Bouwkundige keuring Otterlo
 • Bouwkundige keuring Harskamp
 • Bouwkundige keuring Wekerom
 • Bouwkundige keuring Lunteren
 • Plaats een reactie