Bouwkundige keuring Ressen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Ressen laten doen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de kosten en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Ressen.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Ressen bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere het dak, pannen, dakbeschot en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je een helder beeld van de de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ressen laten uitvoeren

Heb je belang bij meer info over de bouwkundige staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de meterkast en en of er lekkages zijn. Tevens krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Ressen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker tref je ook praktische informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Ressen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten zoek je een expert die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Ressen (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert checkt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport tref je een samenvatting van de observaties en de geconstateerde gebreken. Als bijlage krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €275 en €465. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van meerdere factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Ressen.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde tarief
Etagewoning94 m2280 – €305
Rijtjeshuis112 m2€355 – €385
Hoekwoning127 m2€405 – €445
Twee onder één kap167 m2€465 – €480
Herenhuis200 m2€515 – €545
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Ressen die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Bemmel, Oosterhout, Slijk-Ewijk, Homoet en Valburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ressen-6684

Advies over de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Ressen onderzoekt een objectieve deskundige het gebouw. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een huis dat jij wil verhuren. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Ressen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Lingewaard doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van het huis. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De expert weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie