Bouwkundige keuring Deurze

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Deurze regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Zo krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op dit informatieplatform lees je meer aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Deurze.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Deurze analyseert de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere het schilderwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €300 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Deurze afspreken

Heel snel een analyse van de bouwtechnische staat van je woning of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het voegwerk en en de staat van de isolatie. Tevens kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Deurze.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform kan je ook veel gegevens vinden over Opleveringskeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Deurze

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Deurze en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De specialist gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk tref je een samenvatting van de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €290 en €455. De totaalprijs is afhankelijk van verschillende variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In het onderstaand overzicht vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Deurze.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte prijs
Bovenwoning81 m2275 – €325
Rijwoning107 m2€360 – €365
Hoekhuis133 m2€415 – €450
Geschakelde woning154 m2€460 – €485
Herenhuis175 m2€520 – €535
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Deurze die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Eleveld, Geelbroek, Ekehaar, Eldersloo en Nijlande.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-deurze-9457

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Deurze onderzoekt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het huis. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld in het geval je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Deurze). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Aa en Hunze maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie