Bouwkundige keuring Otterlo

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Otterlo laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door middel van deze analyse krijg je een idee van de de kwaliteit van de woning en inzage in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op dit informatieplatform bekijk je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Otterlo.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Otterlo bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere het leidingwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €315 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Otterlo inplannen

Heel snel inzicht in de algehele staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de gevel en en de staat van de CV-ketel. Dan achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Ook krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Otterlo.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons platform tref je ook praktische informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Otterlo

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Otterlo (en de regio).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De specialist gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €270 en €445. De totaalprijs hangt af van meerdere variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is is van belang vanwege de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Otterlo.

Soort woningAantal m2Prijsberekening
Studio79 m2280 – €305
Rijtjeshuis102 m2€340 – €370
Hoekwoning127 m2€405 – €430
Twee onder één kap162 m2€455 – €485
Landhuis194 m2€525 – €555
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Otterlo die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Bennekom, Gendt, Angeren, Doornenburg en Haalderen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-otterlo-6731

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Otterlo analyseert een onpartijdige expert het woonobject. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Otterlo). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Ede loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De expert weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie