Bouwkundige keuring Drogteropslagen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Drogteropslagen laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je duidelijkheid over de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Via bouwkeuringexpert.nl lees je meer aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Drogteropslagen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Drogteropslagen analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de dakbedekking en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Drogteropslagen afspreken

Behoefte aan meer info over de algehele staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de sanitaire voorzieningen en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Zo kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Ook krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Drogteropslagen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform lees je ook handige gegevens over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Drogteropslagen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste zoek je een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Drogteropslagen en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De inspecteur kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je daar een indicatie van de kosten om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €290 en €420. Het kostenplaatje is gebaseerd op verschillendefacetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het onderstaand overzicht bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Drogteropslagen.

Soort huisGroottePrijsindicatie
Appartement98 m2295 – €330
Tussenwoning113 m2€345 – €365
Hoekwoning132 m2€405 – €450
Twee onder één kap155 m2€470 – €490
Villa183 m2€505 – €560
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Drogteropslagen die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Dedemsvaart, Brucht, Bruchterveld, Kloosterhaar en Sibculo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-drogteropslagen-7705

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Drogteropslagen analyseert een neutrale ingenieur het huis. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een woning dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om kopers te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren in het geval je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Drogteropslagen). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente De Wolden bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie