Bouwkundige keuring Aerdenhout

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Aerdenhout inplannen is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Door gebruik te maken van deze site bieden wij actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Aerdenhout.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Aerdenhout bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de sanitaire voorzieningen en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Aerdenhout inplannen

Heel snel meer info over de staat en de waarde van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het schilderwerk en en de toepassingen van isolatie. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Aerdenhout.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwadviseur een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform kan je ook veel uitleg vinden over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Aerdenhout

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Aerdenhout en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwexpert checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de inspectie meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €310 en €405. De totaalprijs is afhankelijk van allerlei punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Aerdenhout.

Soort huisOppervlaktePrijsindicatie
Etagewoning86 m2300 – €320
Tussenwoning101 m2€340 – €365
Hoekhuis144 m2€400 – €450
Twee onder één kap158 m2€470 – €505
Landhuis184 m2€520 – €560
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Aerdenhout die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Santpoort-Zuid, Santpoort-Noord, Spaarnwoude, Haarlemmerliede en Spaarndam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-aerdenhout-2111

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Aerdenhout bekijkt een onafhankelijk deskundige de woning. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de aspirant koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld als je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Aerdenhout). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Bloemendaal wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de gebreken van de woning. Mogelijke problemen komen meteen aan het licht. De specialist noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie