Bouwkundige keuring Enschede

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Enschede laten uitvoeren is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie lees je meer praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Enschede.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Enschede inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de plafonds en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je een concreet beeld van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Enschede afspreken

Wil je snel inzicht in de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. de groepenkasten en en de toepassingen van isolatie. Zo kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Enschede.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel uitleg vinden over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Enschede

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste moet je een specialist zoeken die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Enschede (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na het onderzoek deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien bekijk je hier een tariefoverzicht om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €285 en €440. De prijs is afhankelijk van diverse factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Enschede.

Type huis Aantal m2Geschatte prijs
Appartementje99 m2295 – €310
Tussenwoning119 m2€340 – €370
Kopwoning138 m2€400 – €435
2-onder-1 kap161 m2€465 – €490
Landhuis178 m2€525 – €555
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Enschede die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Haaksbergen, Hof van Twente, Rijssen-Holten, Hellendoorn en Deventer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-enschede-7524

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Enschede bekijkt een onpartijdige partij de potentiële woning. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een pand dat jij wil verhuren. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Enschede). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Enschede wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De specialist kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie