Bouwkundige keuring Winterswijk Meddo

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Winterswijk Meddo regelen is een verstandige keuze. Zo krijg je een beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Winterswijk Meddo.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Winterswijk Meddo bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de riolering en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je een beeld van de de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Winterswijk Meddo afspreken

Heel snel een inspectie van de algehele staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de vloeren en en de staat van eventuele schuren en garages. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Winterswijk Meddo.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal kan je ook veel uitleg vinden over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Winterswijk Meddo

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je een expert zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Winterswijk Meddo (regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De expert bekijkt alles maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met behulp van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je in het rapport een kostenoverzicht om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €325 en €470. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de tabel hieronder beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Winterswijk Meddo.

Type huis Aantal m2Prijsberekening
Appartementje93 m2300 – €325
Rijtjeshuis123 m2€345 – €370
Hoekpand135 m2€420 – €450
2-onder-1 kap158 m2€450 – €480
Landhuis197 m2€530 – €545
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Winterswijk Meddo die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in De Heurne, Dinxperlo, Breedenbroek, Gendringen en Megchelen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-winterswijk-meddo-7104

Pluspunten van de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Winterswijk Meddo analyseert een neutrale deskundige het huis. Ideaal, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een woonobject dat je wilt verkopen. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Winterswijk Meddo). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Winterswijk bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie