Bouwkundige keuring Raamsdonk

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Raamsdonk uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de huidige staat van het huis en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie tref je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Raamsdonk.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Raamsdonk analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de kruipruimte en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je een helder beeld van de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €335 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Raamsdonk laten uitvoeren

Wil je snel een indicatie van de algehele staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de riolering en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een bouwpartij of taxateur in Raamsdonk.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in februari 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende gegevens over FAQ.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Raamsdonk

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten heb je een expert nodig die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Raamsdonk (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en/of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. Hij of zij kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na de keuring omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je hier een kostenberekening om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €295 en €390. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Raamsdonk.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Bovenwoning89 m2295 – €320
Rijwoning110 m2€345 – €385
Hoekhuis137 m2€400 – €430
Twee onder één kap162 m2€465 – €495
Villa190 m2€515 – €560
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Raamsdonk die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Sprang-Capelle, Elshout, Drunen, Riel en Gilze.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-raamsdonk-5165

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Via een aankoopkeuring in Raamsdonk checkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het gebouw. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om kopers goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Vaak worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Raamsdonk). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Geertruidenberg loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie