Bouwkundige keuring Mander

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Mander laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze vergelijkingssite kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Mander.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Mander controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de gevel en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Mander regelen

Behoefte aan inzicht in de technische kwaliteit een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de meterkast en en de staat van eventuele schuren en garages. Zo kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundige, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Mander.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op deze website lees je ook handige toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Mander

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten heb je een expert nodig die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Mander (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. De inspecteur gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op de huisbeoordeling zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Tevens vind je in het rapport een tariefoverzicht om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €275 en €420. De prijs hangt af van meerdere facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het onderstaand overzicht verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Mander.

Soort huisGrootteGemiddelde tarief
Flatwoning80 m2275 – €310
Rijwoning113 m2€335 – €370
Kopwoning137 m2€415 – €445
Geschakelde woning155 m2€460 – €500
Villa176 m2€525 – €535
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Mander die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Hezingen, Vasse, Hoge Hexel, Notter en Nutter.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-mander-7663

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Mander analyseert een objectieve bouwkundig ingenieur het verblijf. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de koper goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Mander). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Tubbergen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van de woning. Eventuele problemen worden meteen aangestipt. De expert weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie