Bouwkundige keuring Geertruidenberg

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Geertruidenberg uitvoeren is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site lees je meer nuttige informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Geertruidenberg.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Geertruidenberg bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de plafonds en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €340 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Geertruidenberg plannen

Heel snel duidelijkheid over de huidige staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het schilderwerk en en de staat van de isolatie. Dan kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Ook krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Geertruidenberg.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website kan je ook veel informatie vinden over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Geertruidenberg

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten heb je een expert nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Geertruidenberg en omgeving.

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De deskundige doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Als bijlage staat in het document een tariefoverzicht om het object in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €270 en €370. De totaalprijs is gebaseerd op verschillende punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning is van belang door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Geertruidenberg.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde kosten
Appartementje100 m2€295 – €315
Tussenwoning120 m2€335 – €385
Hoekhuis127 m2€405 – €450
Twee onder één kap175 m2€470 – €485
Landhuis180 m2€525 – €550
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Geertruidenberg die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Drimmelen, Oosterhout, Zundert, Etten-Leur en Alphen-Chaam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-geertruidenberg-4931

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Geertruidenberg bekijkt een neutrale partij de potentiële woning. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een woonobject dat jij wil verhuren. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de kopende partij goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren als je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Geertruidenberg). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Geertruidenberg wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Raamsdonk
 • Bouwkundige keuring Raamsdonksveer
 • Plaats een reactie