Bouwkundige keuring Sprang-Capelle

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Sprang-Capelle laten uitvoeren is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Sprang-Capelle.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Sprang-Capelle checkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de plafonds en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €340 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sprang-Capelle regelen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. de ventilatie en de technische staat van de CV-installatie. Tevens kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Sprang-Capelle.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in februari 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel toelichtingen vinden over Opleveringskeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Sprang-Capelle

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Sprang-Capelle (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk staat de conclusie van de observaties en eventuele gebreken. Daarnaast bekijk je hier een kostenindicatie om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €305 en €405. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van meerdere aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de bijgaande tabel delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Sprang-Capelle.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Appartement98 m2280 – €330
Tussenwoning107 m2€345 – €370
Kopwoning126 m2€400 – €445
Twee onder één kap157 m2€450 – €505
Herenhuis177 m2€515 – €535
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport februari 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sprang-Capelle die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Elshout, Drunen, Riel, Gilze en Hulten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sprang-capelle-5160

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Sprang-Capelle bekijkt een neutrale ingenieur het woonobject. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Sprang-Capelle). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Waalwijk loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van de woning. Potentiële gebreken komen meteen aan het licht. De specialist geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie