Bouwkundige keuring Riel

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Riel laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier krijg je een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website tref je praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Riel.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Riel bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de groepenkasten en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je meer helderheid over de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €340 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Riel inplannen

Direct een analyse van de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de meterkast en en of er sprake is van lekkages. Ook heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Riel.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons platform lees je ook handige informatie over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Riel

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Riel (regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De ingenieur kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin is een beoordeling te vinden met de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €295 en €465. De prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de regio is van belang door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Riel.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde tarief
Appartement90 m2285 – €320
Rijwoning100 m2€335 – €390
Hoekwoning128 m2€410 – €430
Geschakelde woning172 m2€460 – €485
Vrijstaand190 m2€530 – €555
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Riel die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Gilze, Hulten, Molenschot, Rijen en Castelre.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-riel-5133

Advies over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Riel bekijkt een objectieve specialist het gebouw. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd wanneer je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Riel). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Goirle wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke gebreken komen meteen aan het licht. De specialist biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie