Bouwkundige keuring Abbega

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Abbega regelen is heel erg verstandig. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website lees je meer uitgebreide informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Abbega.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Abbega benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de vloeren en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Abbega uitvoeren

Heel snel meer info over de bouwtechnische staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de algehele kavel en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Abbega.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige informatie over Aankoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Abbega

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Abbega (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De specialist loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Daarbij krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €345 en €495. De uiteindelijke prijs bestaat uit verschillendefactoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Abbega.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Studio98 m2285 – €325
Tussenwoning121 m2€350 – €390
Hoekhuis127 m2€400 – €450
2-onder-1 kap168 m2€460 – €495
Herenhuis190 m2€525 – €555
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind goede bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Abbega die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Westhem, Blauwhuis, Sandfirden, Idzega en Gaastmeer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-abbega-8618

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Abbega analyseert een neutrale bouwkundig ingenieur het gebouw. Ideaal, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld wanneer je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Abbega). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De expert geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie