Bouwkundige keuring De Punt

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in De Punt laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op www.bouwkeuringexpert.nl bekijk je uitgebreide info over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in De Punt.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • De bouwkundig inspecteur in De Punt bekijkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de algehele kavel en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €295 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Punt inplannen

Behoefte aan meer info over de algehele staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de elektrische installatie. Zo weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in De Punt.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal kan je ook veel gegevens vinden over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in De Punt

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst neem je contact op met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in De Punt en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De expert neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Ook krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €275 en €375. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In het overzicht hieronder bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in De Punt.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Appartementje92 m2285 – €330
Rijwoning106 m2€360 – €390
Hoekhuis132 m2€410 – €450
Geschakelde woning169 m2€475 – €490
Vrijstaand178 m2€520 – €540
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Punt die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Ubbena, Zeijen, Zeijerveld, Zeijerveen en Ter Aard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-punt-9493

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in De Punt analyseert een onpartijdige ingenieur het huis. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een inspectie van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in De Punt). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Tynaarlo doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De deskundige weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie