Bouwkundige keuring Drunen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Drunen laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Op die manier krijg je een beeld van de staat van de woning en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website bieden wij uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Drunen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Drunen checkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals het schilderwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Drunen uitvoeren

Wil je snel een analyse van de staat en de waarde van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloeren en en de toepassingen van isolatie. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Drunen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundige mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende gegevens over Aankoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Drunen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst neem je contact op met een expert die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Drunen (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De expert kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarbij bekijk je hier een schatting van de onkosten om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €335 en €475. De uiteindelijke prijs bestaat uit verschillendefacetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de vergelijker hieronder vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Drunen.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Flatwoning84 m2300 – €305
Rijtjeshuis116 m2€360 – €375
Hoekpand142 m2€415 – €445
Twee onder één kap151 m2€460 – €480
Herenhuis182 m2€525 – €555
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Drunen die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Riel, Gilze, Hulten, Molenschot en Rijen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-drunen-5152

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Drunen controleert een neutrale partij de woning. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een pand dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de koper goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Drunen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Heusden bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke acute situaties worden meteen aangestipt. De specialist weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie