Bouwkeuring Provincie Noord-Brabant

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Provincie Noord-Brabant laten doen is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Provincie Noord-Brabant.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Provincie Noord-Brabant controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de meterkast en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €290 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Provincie Noord-Brabant afspreken

Behoefte aan duidelijkheid over de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen, het schilderwerk en of er asbest aanwezig is. Dan krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, architectenbureau of een plaatselijke aannemer.

Besparen op een bouwkeuring in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundige mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende toelichtingen over Opleveringskeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Provincie Noord-Brabant

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €270 en €415. De prijs is afhankelijk van verschillendefacetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio is van belang in verband met de reiskosten. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Provincie Noord-Brabant.

Soort woningGroottePrijsberekening
Appartement85 m2300 – €325
Rijtjeshuis106 m2€360 – €370
Hoekpand127 m2€425 – €440
2-onder-1 kap165 m2€460 – €480
Villa178 m2€515 – €545
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekijk de mogelijkheden in o.a. Altena, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Steenbergen, Roosendaal, Rucphen, Halderberge, Moerdijk, Breda, Alphen-Chaam, Etten-Leur, Zundert, Oosterhout, Drimmelen, Geertruidenberg, Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Haaren, Hilvarenbeek, Dongen, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Waalwijk, Loon op Zand, s-Hertogenbosch, Heusden, Vught, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Grave, Uden, Landerd, Gemert-Bakel, Boekel, Cuijk, Mill en Sint Hubert, Meierijstad, Bernheze, Veldhoven, Eersel, Bladel, Reusel-De Mierden, Valkenswaard, Bergeijk, Waalre, Heeze-Leende, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Best, Oirschot, Son en Breugel, Helmond, Someren, Asten, Laarbeek, Deurne, Boxmeer, Sint Anthonis en Cranendonck.

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Provincie Noord-Brabant checkt een onpartijdige partij het huis. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de kopende partij goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €195.