Bouwkundige keuring Elshout

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Elshout laten doen is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Elshout.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Elshout analyseert de woning grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de dakconstructie en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je inzicht in de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Elshout regelen

Direct een analyse van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan het dak, pannen, dakbeschot en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Elshout.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons platform bekijk je ook nuttige gegevens over Verkoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Elshout

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Elshout (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De expert neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op het onderzoek meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin vind je een overzicht van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een kostenberekening om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €325 en €445. De prijs wordt bepaald door diverse onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het schema hieronder vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Elshout.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Appartementje87 m2€285 – €310
Rijwoning109 m2€350 – €385
Kopwoning148 m2€410 – €435
2-onder-1 kap151 m2€470 – €500
Landhuis189 m2€515 – €550
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Elshout die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Drunen, Riel, Gilze, Hulten en Molenschot.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-elshout-5154

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Elshout bekijkt een onpartijdige ingenieur het woonhuis. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Elshout). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Heusden wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie