Bouwkundige keuring Giessenlanden

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Giessenlanden inplannen is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de de onderhoudssituatieen ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze vergelijkingssite lees je meer alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Giessenlanden.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Giessenlanden analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de algehele kavel en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je meer helderheid over de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Giessenlanden regelen

Wil jij meteen duidelijkheid over de algehele staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kruipruimte en of er houtrot is. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Giessenlanden.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website bekijk je ook nuttige informatie over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Giessenlanden

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Giessenlanden (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper & makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €290 en €440. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van een aantal facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Giessenlanden.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde prijzen
Appartementje81 m2280 – €320
Tussenwoning115 m2€350 – €370
Kopwoning149 m2€425 – €435
Geschakelde woning163 m2€455 – €500
Vrijstaand194 m2€525 – €540
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Giessenlanden die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden, Sliedrecht, Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-giessenlanden-3381

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Giessenlanden analyseert een objectieve ingenieur het huis. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €115 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake zodra jij actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Giessenlanden). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Giessenlanden loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie