Bouwkundige keuring Hendrik-Ido-Ambacht

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Hendrik-Ido-Ambacht regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee krijg je een idee van de staat en waarde van de woning en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina bekijk je actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Hendrik-Ido-Ambacht.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hendrik-Ido-Ambacht benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van het leidingwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €295 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hendrik-Ido-Ambacht laten uitvoeren

Wil jij meteen duidelijkheid over de huidige staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het leidingwerk en en of er sprake is van lekkages. Ook achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Hendrik-Ido-Ambacht.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker tref je ook praktische uitleg over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Hendrik-Ido-Ambacht

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een expert zoeken die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Hendrik-Ido-Ambacht en omgeving.

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en richt dus nooit schade aan. De ingenieur gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na het onderzoek deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het object in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €305 en €405. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillende aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Hendrik-Ido-Ambacht.

Type huis GroottePrijsindicatie
Flatwoning83 m2275 – €320
Rijtjeshuis116 m2€340 – €380
Hoekpand138 m2€405 – €435
Twee onder één kap175 m2€465 – €490
Vrijstaand178 m2€530 – €555
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hendrik-Ido-Ambacht die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Zwijndrecht, Dordrecht, Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee en Westvoorne.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hendrik-ido-ambacht-3341

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Hendrik-Ido-Ambacht analyseert een neutrale bouwkundig ingenieur het gebouw. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat jij wil verhuren. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de aspirant koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Hendrik-Ido-Ambacht). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele problemen worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie