Bouwkundige keuring Noardeast-Fryslân

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Noardeast-Fryslân inplannen is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op de verschillende pagina’s van dit portaal verzamelen wij uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Noardeast-Fryslân.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Noardeast-Fryslân benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de kruipruimte en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je inzicht in de de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Noardeast-Fryslân uitvoeren

Op korte termijn inzicht in de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de dakbedekking en en of er asbest aanwezig is. Dan krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Noardeast-Fryslân.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website lees je ook aanvullende toelichtingen over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Noardeast-Fryslân

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Noardeast-Fryslân en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De expert analyseert alles maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. De expert gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd staat in het document een overzicht met de kosten om het huis in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €350 en €440. De prijs is afhankelijk van een aantal punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Noardeast-Fryslân.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Appartementje95 m2€275 – €305
Rijwoning104 m2€340 – €375
Hoekhuis139 m2€405 – €435
Twee onder één kap156 m2€455 – €500
Landhuis191 m2€510 – €535
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Noardeast-Fryslân die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Tytsjerksteradiel, Leeuwarden, Vlieland, Terschelling en Harlingen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-noordoost-friesland-9101

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Noardeast-Fryslân controleert een neutrale partij het woonobject. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een pand dat jij wil verhuren. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de koper op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €125 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Noardeast-Fryslân). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Noardeast-Fryslân loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van het huis. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De specialist noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Burum
 • Bouwkundige keuring Warfstermolen
 • Bouwkundige keuring Munnekezijl
 • Bouwkundige keuring Kollumerpomp
 • Bouwkundige keuring Oudwoude
 • Bouwkundige keuring Westergeest
 • Bouwkundige keuring Veenklooster
 • Bouwkundige keuring Triemen
 • Bouwkundige keuring Kollumerzwaag
 • Bouwkundige keuring Zwagerbosch
 • Bouwkundige keuring Kollum
 • Bouwkundige keuring Augsbuurt
 • Bouwkundige keuring Raard
 • Bouwkundige keuring Bornwird
 • Bouwkundige keuring Blije
 • Bouwkundige keuring Ferwert
 • Bouwkundige keuring Hegebeintum
 • Bouwkundige keuring Ginnum
 • Bouwkundige keuring Reitsum
 • Bouwkundige keuring Lichtaard
 • Bouwkundige keuring Jislum
 • Bouwkundige keuring Wânswert
 • Bouwkundige keuring Oostrum
 • Bouwkundige keuring Ee
 • Bouwkundige keuring Engwierum
 • Bouwkundige keuring Anjum
 • Bouwkundige keuring Lioessens
 • Bouwkundige keuring Morra
 • Bouwkundige keuring Paesens
 • Bouwkundige keuring Oosternijkerk
 • Bouwkundige keuring Niawier
 • Bouwkundige keuring Wierum
 • Bouwkundige keuring Moddergat
 • Bouwkundige keuring Hantumhuizen
 • Bouwkundige keuring Ternaard
 • Bouwkundige keuring Hantumeruitburen
 • Bouwkundige keuring Hantum
 • Bouwkundige keuring Hiaure
 • Bouwkundige keuring Holwerd
 • Bouwkundige keuring Waaxens
 • Bouwkundige keuring Brantgum
 • Bouwkundige keuring Foudgum
 • Bouwkundige keuring Dokkum
 • Bouwkundige keuring Jannum
 • Bouwkundige keuring Burdaard
 • Bouwkundige keuring Aalsum
 • Bouwkundige keuring Wetsens
 • Bouwkundige keuring Metslawier
 • Bouwkundige keuring Jouswier
 • Bouwkundige keuring Marrum
 • Bouwkundige keuring Hallum
 • Plaats een reactie