Bouwkundige keuring Hoogenweg

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hoogenweg regelen kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je inzicht in de technische kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina bekijk je alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Hoogenweg.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Hoogenweg onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €335 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoogenweg laten uitvoeren

Heb je belang bij duidelijkheid over de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloeren en en of er sprake is van lekkages. Hiermee achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Hoogenweg.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende gegevens over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Hoogenweg

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste zoek je een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Hoogenweg en omgeving.

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De inspecteur beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag staat de conclusie van de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd vind je hier een overzicht met de kosten om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €275 en €380. De prijs hangt af van verschillendefactoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het onderstaand overzicht vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Hoogenweg.

WoonobjectGroottePrijsberekening
Studio98 m2285 – €325
Rijwoning115 m2€355 – €375
Hoekwoning149 m2€410 – €445
2-onder-1 kap160 m2€465 – €480
Vrijstaand197 m2€530 – €555
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoogenweg die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Venebrugge, Radewijk, Anerveen, Holtheme en Den Velde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoogenweg-7793

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Hoogenweg checkt een neutrale specialist de potentiële woning. Handig, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een pand dat jij wil verhuren. Zo geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de kopende partij gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Hoogenweg). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Hardenberg loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie