Bouwkundige keuring Lithoijen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Lithoijen inplannen kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de de onderhoudsstaat van de woning en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website lees je meer nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Lithoijen.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Lithoijen onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de dakbedekking en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €270 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lithoijen inplannen

Wil jij meteen duidelijkheid over de algehele staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de dakbedekking en en de toepassingen van isolatie. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Lithoijen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal lees je ook handige gegevens over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Lithoijen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste moet je een specialist hebben die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Lithoijen en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de keuring meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met behulp van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport tref je een samenvatting van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast vind je in het rapport een schatting van de onkosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €270 en €475. De totale prijs bestaat uit meerdere factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het onderstaand overzicht vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Lithoijen.

Type huis OppervlakteGeschatte prijs
Appartement78 m2300 – €325
Rijtjeshuis124 m2€340 – €380
Hoekpand141 m2€405 – €435
2-onder-1 kap162 m2€475 – €490
Vrijstaand191 m2€530 – €555
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lithoijen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Teeffelen, Oijen, Nuland, Nistelrode en Geffen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lithoijen-5396

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Lithoijen bekijkt een onafhankelijk specialist het woonobject. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de kopende partij goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant zodra jij een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Lithoijen). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Oss loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie