Bouwkundige keuring Hardinxveld-Giessendam

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Hardinxveld-Giessendam inplannen is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website lees je meer alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Hardinxveld-Giessendam.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Hardinxveld-Giessendam controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €285 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hardinxveld-Giessendam regelen

Heb je belang bij een indicatie van de technische kwaliteit een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de dakbedekking en en de staat van eventuele schuren en garages. Ook weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Hardinxveld-Giessendam.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker kan je ook veel uitleg vinden over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Hardinxveld-Giessendam

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Hardinxveld-Giessendam (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert checkt alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag vind je een overzicht van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €295 en €475. Het prijskaartje is afhankelijk van allerlei variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In het bijgesloten overzicht vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Hardinxveld-Giessendam.

Soort woningAantal m2Gemiddelde kosten
Appartement100 m2275 – €315
Rijwoning109 m2€350 – €385
Hoekpand129 m2€400 – €450
Twee onder één kap173 m2€465 – €480
Villa194 m2€520 – €540
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hardinxveld-Giessendam die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Molenlanden, Sliedrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hardinxveld-giessendam-3372

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Hardinxveld-Giessendam analyseert een onpartijdige ingenieur het verblijf. Handig, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Hardinxveld-Giessendam). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Hardinxveld-Giessendam wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over onderhoudstoestand van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie