Bouwkundige keuring Stoutenburg

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Stoutenburg inplannen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal tref je praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Stoutenburg.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Stoutenburg controleert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €295 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Stoutenburg plannen

Direct een indicatie van de huidige staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de algehele kavel en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Stoutenburg.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Stoutenburg

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Stoutenburg (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen inboedel en richt dus nooit schade aan. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je daar een tariefoverzicht om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €285 en €415. De prijs bestaat uit verschillendepunten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats is van belang vanwege de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de onderstaande tabel bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Stoutenburg.

Soort woningAantal m2Gemiddelde tarief
Studio80 m2€275 – €330
Rijtjeshuis113 m2€335 – €390
Kopwoning128 m2€420 – €440
Twee onder één kap150 m2€455 – €480
Villa180 m2€530 – €535
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Stoutenburg die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Hooglanderveen, Hoogland, De Glind, Achterveld en Zwartebroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-stoutenburg-3835

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Stoutenburg bekijkt een onafhankelijk ingenieur de woning. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een pand die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht kopers te informeren over de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht laat je meestal uitvoeren in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Stoutenburg). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Leusden bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie