Bouwkundige keuring Sibculo

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Sibculo laten uitvoeren is heel erg verstandig. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website verzamelen wij nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en doorzoek je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Sibculo.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Sibculo analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. het stucwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €295 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sibculo plannen

Wil je snel meer info over de staat en de waarde van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan de gevel en en of er sprake is van lekkages. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Sibculo.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website vind je ook meer gegevens over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Sibculo

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste moet je contact zoeken met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Sibculo en omgeving.

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De expert neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je hier een overzicht met de kosten om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €270 en €370. De totaalprijs hangt af van een aantal factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de tabel hieronder verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Sibculo.

WoonobjectOppervlaktePrijsberekening
Flatwoning83 m2295 – €330
Tussenwoning122 m2€355 – €385
Kopwoning144 m2€420 – €430
2-onder-1 kap174 m2€455 – €495
Villa183 m2€530 – €535
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sibculo die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Mariënberg, Bergentheim, Daarle, Daarlerveen en Geerdijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sibculo-7693

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Sibculo bekijkt een neutrale expert het huis. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt geadviseerd in het geval je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Sibculo). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Hardenberg bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Potentiële gebreken worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie