Bouwkundige keuring Driezum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Driezum laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de huidige staat van het huis en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder kan je aan de slag met uitgebreide info over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Driezum.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Driezum analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de riolering en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Driezum afspreken

Heel snel duidelijkheid over de bouwkundige staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het schilderwerk en en de toepassingen van isolatie. Daarbij krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Driezum.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform lees je ook aanvullende gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Driezum

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Driezum (regio).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag vind je een overzicht van de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook vind je in het rapport een kostenoverzicht om het gebouw in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €305 en €395. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van diverse facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de bijgaande tabel bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Driezum.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde tarief
Appartement79 m2300 – €330
Rijwoning118 m2€355 – €385
Hoekpand134 m2€405 – €435
Twee onder één kap159 m2€455 – €490
Vrijstaand183 m2€525 – €560
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Driezum die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Wâlterswâld, Burdaard, De Falom, Broeksterwâld en Jannum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-driezum-9114

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Driezum checkt een onpartijdige expert het verblijf. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige check alle opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Driezum). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Dantumadiel loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het woonobject. Mogelijke problemen komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie