Bouwkundige keuring Daarlerveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Daarlerveen inplannen is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website bekijk je praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Daarlerveen.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Daarlerveen controleert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de fundering en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €280 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Daarlerveen plannen

Heb je belang bij inzicht in de algehele staat van je woning of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het metselwerk en en de staat van de isolatie. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Daarlerveen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundige een mondeling verslag van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform lees je ook aanvullende informatie over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Daarlerveen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste neem je contact op met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Daarlerveen (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De expert loopt alles na maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De ingenieur beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport tref je een samenvatting van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage bekijk je hier een tariefoverzicht om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €325 en €430. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op verschillendeaspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Daarlerveen.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Appartementje77 m2285 – €320
Tussenwoning101 m2€340 – €370
Hoekhuis132 m2€400 – €440
Twee onder één kap161 m2€465 – €485
Vrijstaand185 m2€510 – €560
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Daarlerveen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Geerdijk, Beerzerveld, Vroomshoop, Langeveen en Geesteren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-daarlerveen-7687

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Daarlerveen onderzoekt een onafhankelijk deskundige de potentiële woning. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Daarmee verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €195.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Daarlerveen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Hellendoorn wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie