Bouwkeuring Provincie Overijssel

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Provincie Overijssel laten doen is zeker iets om te overwegen. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je duidelijkheid over de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website kan je aan de slag met actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Provincie Overijssel.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Provincie Overijssel checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. het metselwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Provincie Overijssel afspreken

Op korte termijn een analyse van de staat en de waarde van een gebouw of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de puien en kozijnen en en de toepassingen van isolatie. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, een architect of een plaatselijke aannemer.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal kan je ook veel uitleg vinden over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Provincie Overijssel

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €280 en €370. De prijs wordt bepaald door verschillende facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed vanwege de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Provincie Overijssel.

Soort woningAantal m2Prijsindicatie
Studio77 m2300 – €310
Tussenwoning105 m2€335 – €365
Hoekhuis128 m2€400 – €450
Geschakelde woning158 m2€455 – €490
Herenhuis177 m2€525 – €560
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Bekijk ook de mogelijkheden in Deventer, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Hof van Twente, Haaksbergen, Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Dinkelland, Almelo, Borne, Wierden, Tubbergen, Twenterand, Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Staphorst, Zwolle, Zwartewaterland, Raalte, Olst-Wijhe, Kampen, Steenwijkerland.

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Provincie Overijssel bekijkt een onafhankelijk expert de woning. Een aanrader, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de mogelijke koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €205.