Bouwkundige keuring Daarle

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Daarle laten doen is dan zeker aan te raden. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op de verschillende pagina’s van dit portaal tref je actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Daarle.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Daarle onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals de puien en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je een helder beeld van de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Daarle plannen

Wil je snel een indicatie van de huidige staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de plafonds en de technische staat van de CV-installatie. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Daarle.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal lees je ook aanvullende uitleg over Direct bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Daarle

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist zoeken die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Daarle (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De specialist neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €285 en €435. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillendepunten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de vergelijker hieronder bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Daarle.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Flatwoning100 m2295 – €315
Tussenwoning106 m2€355 – €375
Kopwoning149 m2€410 – €445
Geschakelde woning160 m2€460 – €505
Villa188 m2€505 – €535
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Daarle die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Daarlerveen, Geerdijk, Beerzerveld, Vroomshoop en Langeveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-daarle-7688

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Daarle controleert een neutrale partij het woonhuis. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de aspirant koper op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt geadviseerd in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Daarle). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Hellendoorn loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van de woning. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. De expert weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie