Bouwkundige keuring Geerdijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Geerdijk laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Geerdijk.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Geerdijk bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de vloeren en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Geerdijk inplannen

Wil jij meteen een indicatie van de huidige staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het leidingwerk en de technische staat van de CV-installatie. Tevens kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Geerdijk.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundige mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer informatie over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Geerdijk

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Geerdijk (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar & de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. Hij of zij gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Tevens vind je daar een kostenindicatie om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €320 en €435. De prijs hangt af van een aantal variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het bijgaande overzicht vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Geerdijk.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde prijzen
Etagewoning89 m2300 – €320
Rijwoning123 m2€340 – €385
Hoekwoning145 m2€425 – €450
Geschakelde woning168 m2€465 – €500
Villa193 m2€525 – €550
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Geerdijk die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Beerzerveld, Vroomshoop, Langeveen, Geesteren en Westerhaar-Vriezenveensewijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-geerdijk-7686

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Geerdijk bekijkt een neutrale ingenieur het gebouw. Slim, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Daarbij worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Geerdijk). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Twenterand wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct benoemd. De deskundige weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie