Bouwkundige keuring Langeveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Langeveen laten doen kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Langeveen.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Langeveen checkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de groepenkasten en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Langeveen uitvoeren

Heel snel een analyse van de technische kwaliteit een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de dakbedekking en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Zo heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Langeveen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal tref je ook praktische toelichtingen over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Langeveen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je een expert zoeken die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Langeveen (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De expert gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij vind je daar een schatting van de onkosten om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €270 en €445. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van meerdere variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning is van belang door de te verwachten reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de bijgaande tabel vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Langeveen.

Soort huisOppervlaktePrijsberekening
Flatwoning88 m2280 – €320
Rijwoning103 m2€345 – €390
Hoekwoning150 m2€420 – €440
Twee onder één kap160 m2€460 – €500
Vrijstaand182 m2€525 – €555
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk geschikte bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Langeveen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Geesteren, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Bruinehaar, Vriezenveen en Reutum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-langeveen-7679

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Langeveen bekijkt een onpartijdige expert het huis. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Langeveen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Tubbergen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie