Bouwkundige keuring Hardenberg

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Hardenberg regelen is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een beeld van de staat van de woning en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site bekijk je alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Hardenberg.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Hardenberg onderzoek de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals onder andere het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je volledige duidelijkheid over de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €325 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hardenberg inplannen

Behoefte aan duidelijkheid over de algehele staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het voegwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Hardenberg.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform vind je ook meer informatie over FAQ.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Hardenberg

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Hardenberg en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie vind je een overzicht van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €300 en €490. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door meerdere facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Hardenberg.

Type huis Aantal m2Gemiddelde onkosten
Appartementje82 m2300 – €325
Rijwoning116 m2€355 – €370
Hoekpand145 m2€425 – €450
2-onder-1 kap171 m2€470 – €490
Vrijstaand190 m2€515 – €560
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hardenberg die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Coevorden, Ommen, Dalfsen, Twenterand en Tubbergen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hardenberg-7771

Advies over de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Hardenberg checkt een onafhankelijk partij het woonhuis. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een huis dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €195.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Hardenberg). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Hardenberg doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Gramsbergen
 • Bouwkundige keuring Ane
 • Bouwkundige keuring Anevelde
 • Bouwkundige keuring Den Velde
 • Bouwkundige keuring Holtheme
 • Bouwkundige keuring Anerveen
 • Bouwkundige keuring Radewijk
 • Bouwkundige keuring Venebrugge
 • Bouwkundige keuring Hoogenweg
 • Bouwkundige keuring Rheeze
 • Bouwkundige keuring Diffelen
 • Bouwkundige keuring Heemserveen
 • Bouwkundige keuring Rheezerveen
 • Bouwkundige keuring Collendoorn
 • Bouwkundige keuring Lutten
 • Bouwkundige keuring Slagharen
 • Bouwkundige keuring Schuinesloot
 • Bouwkundige keuring Loozen
 • Bouwkundige keuring Holthone
 • Bouwkundige keuring De Krim
 • Bouwkundige keuring Bergentheim
 • Bouwkundige keuring Mariënberg
 • Bouwkundige keuring Sibculo
 • Bouwkundige keuring Kloosterhaar
 • Bouwkundige keuring Bruchterveld
 • Bouwkundige keuring Brucht
 • Bouwkundige keuring Dedemsvaart
 • Bouwkundige keuring Balkbrug
 • Plaats een reactie