Bouwkundige keuring Mariënberg

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Mariënberg inplannen kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de bouwkundige staat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Mariënberg.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Mariënberg analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de dakbedekking en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Mariënberg plannen

Wil jij meteen een analyse van de staat en de waarde van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de riolering en de technische staat van de CV-installatie. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Mariënberg.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende gegevens over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Mariënberg

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Mariënberg en omgeving.

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert analyseert alles maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de keuring meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin tref je een samenvatting van de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook staat in het document een tariefoverzicht om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €290 en €435. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op verschillende aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning is van belang door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Mariënberg.

WoonobjectWoonoppervlakPrijsindicatie
Flatwoning83 m2300 – €310
Rijwoning122 m2€335 – €370
Kopwoning129 m2€420 – €450
Geschakelde woning164 m2€455 – €505
Landhuis188 m2€515 – €560
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Mariënberg die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Bergentheim, Daarle, Daarlerveen, Geerdijk en Beerzerveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-marienberg-7692

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Mariënberg analyseert een neutrale bouwkundig ingenieur het woonobject. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren zodra jij een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Mariënberg). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Hardenberg wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie