Bouwkundige keuring Bergentheim

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Bergentheim inplannen is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Bergentheim.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Bergentheim inspecteert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals bijv. de sanitaire voorzieningen en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bergentheim regelen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan de puien en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Tevens kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Bergentheim.

Een extra voordelige bouwkeuring in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal tref je ook praktische informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Bergentheim

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste neem je contact op met een specialist die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Bergentheim (regio).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en/of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat een lijst met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je daar een kostenberekening om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €325 en €495. De totale prijs is gebaseerd op verschillende onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Bergentheim.

Soort huisGrootteGemiddelde kosten
Studio92 m2290 – €325
Tussenwoning122 m2€340 – €365
Hoekhuis150 m2€400 – €445
Twee onder één kap157 m2€460 – €500
Villa184 m2€520 – €550
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bergentheim die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Daarle, Daarlerveen, Geerdijk, Beerzerveld en Vroomshoop.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bergentheim-7691

Advies over de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Bergentheim checkt een neutrale expert het woonhuis. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om kopers van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt geadviseerd zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Bergentheim). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Hardenberg wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie