Bouwkundige keuring Spui

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Spui regelen is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Spui.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Spui onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de kruipruimte en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €280 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Spui plannen

Heb je belang bij een analyse van de staat (en gebreken) van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de puien en kozijnen en en de staat van de isolatie. Zo kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Spui.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op deze website kan je ook veel gegevens vinden over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Spui

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste zoek je een expert die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Spui en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper & de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De expert beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Geleid door het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook bekijk je hier een overzicht met de kosten om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €310 en €440. Het prijskaartje is afhankelijk van meerdere punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Spui.

Type huis OppervlakteGeschatte tarieven
Bovenwoning90 m2280 – €320
Tussenwoning116 m2€355 – €380
Hoekpand142 m2€415 – €430
2-onder-1 kap169 m2€470 – €490
Villa198 m2€520 – €550
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Spui die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Eede, Sint Kruis, Waterlandkerkje, Aardenburg en Retranchement.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-spui-4539

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Spui onderzoekt een onafhankelijk deskundige het huis. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de mogelijke koper te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige check alle opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Spui). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Terneuzen wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de gebreken van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De deskundige noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie