Bouwkundige keuring Noordeinde

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Noordeinde regelen is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina lees je meer praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Noordeinde.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Noordeinde inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals o.a. de kruipruimte en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je een goed beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Noordeinde uitvoeren

Heb je belang bij inzicht in de staat en de waarde van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de toepassingen van isolatie. Dan kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Noordeinde.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website vind je ook meer gegevens over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Noordeinde

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst zoek je een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Noordeinde en omgeving.

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin staat de conclusie van de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €345 en €400. De prijs wordt vastgesteld op basis van diverse punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Noordeinde.

Type woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Etagewoning76 m2290 – €315
Rijtjeshuis100 m2€340 – €390
Hoekpand125 m2€405 – €450
Twee onder één kap164 m2€465 – €505
Landhuis186 m2€505 – €550
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Noordeinde die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Graft, De Rijp, Purmer, Hobrede en Schardam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-noordeinde-1485

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Noordeinde bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het verblijf. Een aanrader, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een huis dat je in de verkoop wil doen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de potentiële koper op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Noordeinde). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Alkmaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De expert weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie