Bouwkundige keuring Zwijndrecht

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Zwijndrecht laten doen is dan zeer verstandig. Daarmee krijg je een beeld van de staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op dit informatieplatform lees je meer praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Zwijndrecht.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Zwijndrecht checkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €320 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zwijndrecht afspreken

Wil je snel een indicatie van de huidige staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. de dakconstructie en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Zwijndrecht.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundige mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal tref je ook praktische toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Zwijndrecht

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Zwijndrecht (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert analyseert alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport staat de conclusie van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook bekijk je hier een overzicht met de kosten om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €275 en €480. De totaalprijs wordt bepaald door verschillendefacetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de onderstaande tabel berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Zwijndrecht.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Appartement75 m2280 – €330
Rijtjeshuis121 m2€350 – €365
Hoekwoning127 m2€410 – €445
Geschakelde woning169 m2€460 – €505
Villa183 m2€520 – €560
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zwijndrecht die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Dordrecht, Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee, Westvoorne en Brielle.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zwijndrecht-3331

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Zwijndrecht analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het verblijf. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake als je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Zwijndrecht). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Zwijndrecht loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de gebreken van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Heerjansdam
 • Plaats een reactie