Bouwkundige keuring Molenschot

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Molenschot regelen is een verstandige keuze. Hiermee krijg je inzicht in de de kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Molenschot.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Molenschot bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals het dak, dakpannen en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je een concreet beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Molenschot afspreken

Behoefte aan meer info over de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan het voegwerk en en de staat van de CV-ketel. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundige, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Molenschot.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Molenschot

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je een expert zoeken die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Molenschot (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat de conclusie van de bevindingen en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je daar een kostenoverzicht om het verblijf in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €280 en €380. De uiteindelijke prijs bestaat uit allerlei facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed (met het oog op reiskosten). Verder komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Molenschot.

Type huis GrootteGeschatte tarieven
Bovenwoning99 m2300 – €305
Rijtjeshuis125 m2€350 – €365
Hoekwoning134 m2€415 – €430
Twee onder één kap171 m2€465 – €500
Herenhuis198 m2€515 – €555
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Molenschot die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Rijen, Castelre, Ulicoten, s Gravenmoer en Hulsel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-molenschot-5124

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Molenschot analyseert een neutrale specialist de potentiële woning. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige check alle opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd als je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Molenschot). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Gilze en Rijen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële gebreken komen meteen aan het licht. De deskundige weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie